Преди броени дни русенската компания “Експрес Сервиз достави първия от поръчаните

...
Преди броени дни русенската компания “Експрес Сервиз достави първия от поръчаните
Коментари Харесай

Български локомотив харчи 3 лева на километър

Преди броени дни русенската компания “Експрес Сервиз ” достави първия от поръчаните девет маневрени локомотива на БДЖ. Любопитното е, че българската компания, основана в Русе, има клиенти в целия свят, в това число в депото на влаковете стрели TGV във Франция, само че за първи път получи поръчка от БДЖ, предаде .

“Експрес Сервиз ” оповестява, че локомотивът е доставен и към този момент е извършено образование за употреба и поддръжка. По-интересното са резултатите от тестванията в действителни условия.

При товар от 385 тона (моделът ES3000 има теглителен потенциал от 3000 тона) машината дава резултат от 12 кВтч/км, което се равнява на към 3 лева./км, оповестяват от “Експрес Сервиз ” – непостижим индикатор по отношение на жаждата на употребяваните всеобщо в БДЖ дизелови маневрени локомотиви на към 50 години.

ES3000 стъпва на три оси и е електрически акумулаторен локомотив, т.е. не се нуждае от контактна мрежа за работата си. Той има батерия с потенциал 220 кВтч и тежи 48 тона. В цената на поръчката от 10,5 млн. лева влиза образование на машинистите на БДЖ и сервизирането на локомотивите за 15 години напред. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР